Куюмджиев: Лявото в България трябва да се съхрани

Търсенето на врага с партиен билет доведе до безизходица
49

Знакови лица от БСП с нова платформа. Кои са идеолозите на "Социализъм 21 век"?

"Вярвам, че това е стъпка в правилната посока. Основният призив на нашето движение в БСП беше чут. Трябва да има и други крачки, защото има и много други леви организации и движения. Много млади хора са леви като идеи и мисли, но не са включени в политическия живот на лявото", коментира Явор Куюмджиев от БСП и "Социализъм 21 век" в студиото на "Денят ON AIR".

"Бях силно впечатлен от присъствието на хора, които са наистина леви, но през последните години не припознаваха БСП като носител на техните цели и идеали. В България има над 2 млн. български граждани, които са леви. Те мислят за понятията хуманизъм, екология - неща, за които БСП вече не говори", уточни още той.

И отбеляза, че проблемите не са само в идеологията, но и в темите, които БСП подвига. Според него усилията трябва да бъдат съсредоточени върху 3-4 неща, които да помогнат на хората да живеят по-добре.
Куюмджиев отбеляза, че различията между формациите през годините са били силни, както и че партиите са се явявали една срещу друга.

"Почтеността в политиката е това, което трябва да бъде водещо - изпълняването на обещанията и честността - ако тези неща липсват, гражданите на България няма да гласуват за тези хора. Стигна се до лимит, граница на търпимостта. Много голяма част от българските граждани одобряват служебния кабинет, защото е съставен от честни и почтени хора, които не са замесени в скандали", заяви още той.

Куюмджиев допълни, че по тази причина, те са настоявали за нови лица - хора, които не са опетнени, но са доказани специалисти. Той е категоричен, че една от основните им цели, е лявото в България да се съхрани.
"С търсенето на врага с партиен билет се стигна до една безизходица. БСП винаги е била голяма, силна и интересна, защото вътре в нея е имало различни мнения", каза още той пред Bulgaria ON AIR.

Куюмджиев уточни, че водачите на листите и структурирането им имат голямо значение за мотивацията на хората по места.

"Те искат да познават човека, който ги представлява, и да го държат отговорен, ако не защитава интересите им", подчерта социалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: БСПЯвор Куюмджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
до 681 преди 3 години
То лявото така се е разгърнати на запад че ум да ти зайде. В Английската горна камара на лордовете има едно руско отрече на КГБ агент. Така че Седи гледай драмата с много пуканки.
22
0
 
2
 
! Отговори
681 преди 3 години
Раждат се новите *** и вярват на старите комунистически лъжи. Лявото никога няма да умре, защото глупаците никога не свършват.
21
5
 
1
 
! Отговори
Социалист преди 3 години
БСП в коалиция с Първанов и Дончева - напред към победа за да спасим България! Време е да се дава път на младите, които да въведът европейско ляво!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямат нови лица. Видяхте ги сега на последните избори кои са им лицата и кои са им зад... ците. Те са едни и същи. Това не е алтернатива. Те са продукт на системата. Агенти от ДС изпълзяват от бункерите и сменят уж лошите, а всъщност са точно като тях. Едно и също се върти от 32г. в България. Ново няма.Всичко е толкова старо, че хората трябва да са тотално неадекватни да им повярват. Само нискообразованите и чалгарите могат да се хванат на лявото хоро. Останалите сами могат да анализират и прец.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румен Гечев фалира 17 банки за няколко месеца.Хората загубиха спестяванията си и така за 1 нощ с парите, които имаха за 1 апартамент на сутринта можеха да купят само 1 телевизор.Но нямаше телевизори.Нямаше нищо в магазините.Рафтовете бяха празни.С трън да завлачиш нямаше какво да закачиш.Нямаше жито.Кризата удари отвсякъде.Хората в 5 ч. сутрин с купони чакаха за хляб.Дори 1 стол нямаше от къде да се купи.Излъгаха ни на протеста през 1989, че ще направят промяна.Те направиха ПОДМЯНА.БОЛНИ ИДЕИ.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лявото е с 2 леви ръце. Некомпетенти, гладни и алчни се бутат за власт и понеже им ядохоме попарата знаем как фалираха България 3 пъти след 1989г. за първите 15г. Лявото е непохватно. Приватизираха България, разграбиха работещи предприятия и ги нарязоха на скрап.Луканов създаде първа частна банка с кредит от БНБ.След това създаде втора с кредит от първата.След това трета.Хиперинфлацията и гладната Зима на Виденов ги помним.Застреляха Луканов 3 дни след като каза,че помни на кого е дал парите.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато в България ляво се припокрива с русофилство, ляво няма да има. Ще има стремеж на група хора криещи се зад етикета "ляво" да подчиняват България на Русия.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов притихна, защото го е страх. Сънува решетки н вазелин.
15
1
 
1
 
! Отговори
Е преди 3 години
Нали ония с парадите това правят !
14
1
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
деца , внуци и роднини на комунисти мечтаят и си искат бкп .
13
1
 
2
 
! Отговори
Рамзес преди 3 години
ами съхранете се бе , нека ви мумифицират и готово .
12
1
 
3
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Този е абсолютен ***
11
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
От трима леви,четвъртият става за нещо.
10
2
 
3
 
! Отговори
ТОДОР Ж ,,,,,,,,,в преди 3 години
ВСИЧКИ СМЕ НА ЛЕВИЯ БРЯГ ВЕНСЕРЕМОС !!! ПОЗДРАВИ !!!! РАДЕФФФФФФ!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 9ГЕРБ не е на власт. Кадрите са сменени. Промяна не виждам особена освен медиини сензации. Ясно е, че ГЕРБ няма да управлява. Но и Нинова също. Защо ли? Защото тя е огледалото на Бойко. Те е не по-малко авторитарен лидер и който още не е осъзнал, че е загубил доверието не на твърдия си електорат, а на останалите, мислещите хора.
8
2
 
7
 
! Отговори
Как преди 3 години
Като имаха възможност да управляват , настроиха маса хора да не гласуват за БСП. Все пак Лукановата криза и управлението на Жан Виденов скоро няма да бъдат забравени.
7
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименФакт е,че голяма част от народа симпатизира на БСП,те не са диктаторска партия,за разлика от други партии,а решават нещата чрез гласуване, но след като ГЕРБ дойдоха на власт,намачкаха всички партии в България,включително и БСП,герберите масово уволняваха кадрите на БСП и АБВ и други,а някои и пострадаха физически,не желаем вече диктатура и хунта,а една партия на свободата като БСП,при която гласуването и съгласието са водещи.Пожелавам им успех!
6
2
 
5
 
! Отговори
баа тия грозници преди 3 години
край няматпфффффф
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не зная, защо приемат БСП за лявото. Това е една остаряла партия, с изтъркан лидер и която продължава да драпа към властта без грам промяна. Безприкословна вярност към Русия и високи пенсии са единствените и мантри. Това ли им е "лявата" политика.
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам успех на БСП и партньорите им и нека са част от управляващите в следващия парламент!БСП е една от най-симпатичните партии,социална партия на народа,с много добри кадри!